Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Thinking of Today

Για να δούμε τι με απασχολεί αυτό τον καιρό? Καλά, εκτός από τα υπαρξιακά μου ζητήματα. Ξεκουράζομαι στην Αθήνα προς το παρόν. Όχι και άσχημα, αν εξαιρέσουμε το γεγονός οτι ΜΙΣΩ το καλοκαίρι και τρώω όλη τη ζέστη στη μάπα (συγγνώμη παρεκτράπην). Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα μωρέ, δεν πρέπει να γκρινιάζω.
Με τα λιγοστά (μην πω μηδαμινά) μου χρήματα τριγυρνώ στο κέντρο της Αθήνας, προσπαθώντας απελπισμένα να βρω ό,τι πιο φτηνό. Τρώω ώρες στο ίντερνετ, νομίζοντας πως εγώ όντας πιο έξυπνη από όλους τους άλλους, θα βρω μια ιστοσελίδα (και κανείς άλλος δεν θα γνωρίζει) που θα περιέχει τα πιο φτηνά και δωρεάν πράγματα evaaa..Έχει και αυτό την πλάκα του όμως! Όπως όταν πριν κάποιους μήνες αποφασίσαμε να βγούμε με μια φίλη μου σε ένα σχετικά φτηνό μαγαζάκι και καταλήξαμε να μοιραζόμαστε ένα ανθρακούχο νερό! (μην δω κάποιο σχόλιο που να περιέχει τις λέξεις γύφτισσα, τσιφούτα ή λέξη παρόμοιας ρίζας ή σημασίας παρακαλώ)
Επίσης, ο χρόνος μου περνάει ευχάριστα όταν χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής βρωμιάς..εεε..μεταφοράς ήθελα να πω. Εκτός από την μόνιμη, ξεχωριστή, μοναδική δυσοσμία που προσφέρει κάθε λεωφορείο, τραμ, μετρό τώρα το καλοκαίρι διαθέτει και κάθε λογής ανθρώπους. Ένας καθημερινός ζωολογικός κήπος. Από μια μαυροφορεμένη κυρία με τρεις τσάντες γεμάτες εκκλησιαστικά βιβλία, έντονο βλέμμα και ένα περίεργο κιτρινωπό ρόφημα σε ένα βάζο (που ομολογώ σκιάχτηκα ολίγον), μέχρι μια κατακαημένη γιαγιάκα με έξι εγγόνια που τα μισά κλαίνε επειδή θέλουν παγωτό εδώ και τώρα και τα άλλα μισά χοροπηδούν αφηνιασμένα. Κορυφαία χθεσινή παρουσία: μια κυρία 40 περίπου χρόνων με λαμέ κοντό φόρεμα, κουρούμπελο από το ποτό, να σέρνει την chanel τσάντα της και να τρώει τούμπες σε όλη τη διαδρομή. Λατρεύω την Αθήνα, είμαστε μοναδικοί, πως να το κάνουμε!
Συμπεραίνουμε λοιπόν από τα παραπάνω οτι, όχι τελικά δεν με απασχολεί κάτι σοβαρό. Κατάφερα να παγώσω τα προβλήματα μου έστω και για λίγο και να ζήσω το σήμερα. Ναι τα κατάφερα! Νομίζω το αξίζω μετά από τόση προσπάθεια, διάβασμα και τόσες αλλαγές, ε?

6 σχόλια:

  1. Το ότι εγώ στα ΜΜΜ προσέχω μεσήλικες άντρες και τις κινήσεις τους να το θεωρήσω ανησυχιτικό;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θες να ανταλλαξουμε ζωη για μια μερα?Ειλικρινα, αυτη τη περιοδο, αυτα που περιγραφεις μου φαινονται ακρως διασκεσαστικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Daphne δεν περίμενα και τίποτα λιγότερο ανώμαλο από εσένα!

    SKan ναι όντως είναι πολύ διασκεδαστικά! Δέχομαι όμως να αλλάξουμε για μία μέρα, να δω πως είναι και η δική σου ζωή αυτή την περίοδο. όπως και να είναι, εμπειρία θα είναι για μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα στα ΜΜΜ με εκνευρίζει που ενώ έχουν κλιματισμό, ανοίγουν τα παράθυρα, για να πάρουν λέει αέρα. ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι όντως! και μάλιστα δεν μπορούν να κάνουν καθόλου υπομονή, λες και όλοι οι υπόλοιποι δεν ζεσταίνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνέχεια μα συνέχεια με αποκαλείς ανώμαλη και δεν καταλαβαίνω το λόγο!!!!

    Ωμαλή ε ομαλή εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή